آخرین اخبار
کد مطلب: 91885
تحليلي‌برچرخش مواضع واشنگتن و پاريس
چرا آمريکا از براندازي بشار اسد عقب نشيني کرد؟/ رسوايي غرب در خزيدن به سوي دمشق
تاریخ انتشار : 1393/12/25
نمایش : 1404
جان کري به نمايندگي از کشور و ائتلافي در مصاحبه با CBS گفته است که چاره اي جز «مذاکره با بشار اسد» ندارد که از سال 2011 ميلياردها دلار براي تجهيز تروريست‌ها هزينه کرد و در 2013 نيز تا مرز شمارش معکوس جهت اقدام نظامي براي «براندازي نظام سوريه» پيش رفت.
 
به گزارش خبرنگار سلام لردگان؛ وزير خارجه آمريکا در مصاحبه‌اي با شبکه آمريکايي سي‌بي‌اس، براي نخستين بار طي چهار سال گذشته هيچ اشاره اي نه تنها به عدم مشروعيت بشار اسد رئيس جمهوري سوريه نکرد که گفت: «در نهايت، بايد با او مذاکره کنيم». جان کري گفت: «ما هميشه خواسته‌ايم در چارچوب مفاد ژنو يک مذاکره کنيم». تفاهم ژنو يک به طوري کلي انتقال قدرت را بدون خشونت و با شرکت مردم سوريه پيش‌بيني مي‌کرد.

سخنان برخلاف معمول وزير خارجه آمريکا در واقع شناسايي رسمي رئيس جمهور دولتي است که در ارديبهشت ماه سال 1393 از سوي مردمش انتخاب و به او ماموريت داده شد تا مبارزه با تروريسم و تامين امنيت کشور سوريه را در اولويت برنامه هاي خود قرار دهد.
همچنين اين مواضع جان کري اعتراف رسمي يک مقام آمريکايي به شکست پروژه تروريسم براي براندازي نظام سوريه از سال 2011 م تا کنون محسوب مي شود.

مصاحبه جان کري و اظهار اين نکته که واشنگتن همواره خواستار انتقال قدرت در سوريه آن هم بدور از خشونت بود در حالي است که کاخ سفيد از اوايل سال 2011 ميلياردها دلار براي تجهيز تروريست‌ها و اعزام آن به سوريه براي براندازي نظام اين کشور از طريق خشونت و تروريسم دولتي هزينه کرده بود.

آمريکا در اين راه حتي تا ساعت صفر جنگ عليه سوريه (تابستان 1392) پيش رفت که در نهايت با حساب سود و زيان آن منصرف و از هرگونه اقدام نظامي براي براندازي حاکميت سوريه عقب نشيني کرد.

اما چرا آمريکا در چنين شرايطي رسما مواضع خود نسبت به سوريه را تغييرداده است؟

واقعيت آنکه آمريکا و هم پيمانانش از جهت منطقه اي شرايط باخت را تجربه مي کنند. در عراق پروژه « تروريسم براي حضور بلند مدت در منطقه» با شکست مواجه شده و چشم انداز اين پروژه با ابتکار بومي ارتش و نيروهاي  مردمي عراق شکست خورد. سناريوي براندازي نظام سوريه نيز با حضور مردم اين کشور و نيروهاي مقاومت منطقه اي در صحنه نبرد با تروريسم غربي ورشکسته شده است.
هم اينک ارزيابي غرب از تحولات سوريه، چشم انداز تهديد براي امنيت و موجوديت اسراييل است. مصداق اين ارزيابي حضور قدرتمند جريان مقاومت منطقه اي در جولان و قنيطره مي باشد.

از اين روست که آمريکايي ها و اروپايي ها به عنوان حاميان اصلي تروريسم داعش در سوريه به دنبال دفع اين ورشکستگي يا سرشکستگي با کمترين هزينه هستند. اختصاص کمک هاي جديد به گروههاي باصطلاح معتدل و متعاقب ان دگرديسي در جبهه النصره مصداق بارز تلاش براي رهايي از هزينه هاي اين شکست محسوب مي شود که مجالي براي رهايي از اين هزينه ها نيافتند.

براين اساس سفر هفته پيش هياتي از فرانسه به دمشق و ديدار با بشار اسد رئيس جمهوري سوريه و اظهارات شب گذشته جان کري وزير خارجه آمريکا مبني بر ضرورت گفت‌و گو با اسد به عنوان تنها راه باقي مانده، حاکي از اعتراف رسمي به چرخش مواضع در قبال سناريوي براندازي نظام سوريه محسوب مي شود. در واقع جان کري به نمايندگي از کشور و ائتلافي در مصاحبه با سي بي اس گفته است که چاره اي جز گفت‌و گو با بشار اسد ندارد که از سال 2011 ميلياردها دلار براي تجهيز تروريست‌ها هزينه مرد و تابستان سال 2013 نيز تا مرز شمارش معکوس جهت اقدام نظامي براي براندازي نظام سوريه پيش رفت.

اگر به اين ورشکستگي، موفقيت جريان مقاومت عليه منافع استعماري غرب در يمن را نيز اضافه کنيم شرايط براي اردوگاه غرب مرگ آورخواهد بود مرگي که رسوايي خزيدن به سوي دمشق براي سامان بخشي به وضعيت باخته در اين سرزمين را آسان تر مي کند.

منبع فارس

 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس